Sposób przygotowania

Wstawiamy garnek z wodą na gaz. W miseczce (proponuję większą niż na zdjęciach) rozrabiamy masę z sera, mąki, jajka i szczypty soli. Gdy uzyskamy jednolitą masę, oddzielamy łyżką maczaną w zimnej wodzie kolejne porcje naszych leniwców. Pamiętajmy, że zwiększą one swoją objętość podczas gotowania. Wrzucamy na gotującą wodę i odczekujemy 4-5 min po wypłynięciu ich na powierzchnię.

Masło rozpuszczamy na niewielkiej patelence, dodajemy bułkę i od czasu do czasu mieszając, czekamy aż się \"spieni\".

Odcedzone pierogi leniwe posypujemy cukrem, a następnie okrasą. Smacznego!!!

PS. Przepraszam za jakość zdjęć, ale miałam tylko komórkę :-(

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Lubię leniwe a fotkami się nie przejmuj ja bardzo często wykorzystuję komórkę do zrobienia zdjęć:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    leniwy obiad :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aniapetr

    pychotka, najlepszy piątkowy obiad
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    To lubię!
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    super przepis !
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    U mnie się na nie mówi "kopytka", smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !