Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka śliwkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki węgierki 75 dkg
mleko 0,5 szkl
jajko 1 szt
masło zimne 125 gr
mąka 180 gr
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
woda zimna 1 łyżka
cukier 120 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka śliwkowa

Sliwki wymieszać w garnku z 60 gr cukru dodać łyżkę wody i podgrzewać aż puszczą sok.Z pozostałych składników wyrobić ciasto.Śliwki wyłożyć w naczyniu żaroodpornym i na górę wyłożyć ciasto.Piec w 180 st około 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 27.11.2012 08:33
Ciekawy pomysł na śliwkowy deser.
Motorek 30.10.2012 07:34
coś nowego
owca441 10.05.2012 17:06
świetna
kuklik 10.05.2012 11:14
a to ciekawe
Krystyna32 07.02.2012 08:57
extra
mili_kati 10.10.2010 17:26
musze spróbować
matii6 09.10.2010 21:29
na pewno smaczne,ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak