Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka sznurki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

posiekane migdały 5 dkg
mąka 15 dkg
masło 10 dkg
skórka z 1/2 cytryny
jajko 4 szt.
cukier puder 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka sznurki

Ubić 2 jaja i 2 żółtka w garnku z cukrem pudrem, dodać rozpuszczone masło, mąkę i migdały oraz skórkę z cytryny, a na końcu pianę z białek. Wylać masę na wysmarowaną masłem blachę i piec 10 minut w średnio gorącym piekarniku. Następnie wyjąć prędko z piekarnika, pokrajać na paski o wymiarach 3 na 6 cm i ponownie wstawić do piekarnika na 10 minut. Zdejmować upieczone paski z blachy i ciepłe zawijać na wałku. Zdejmować z wałka po ostygnięciu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak