Sposób przygotowania

Umytą paprykę i chili pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać. W garnku rozgrzać oliwę , włożyć paprykę i chili oraz czosnek z cebulą. Miszając podsmażamy 2-3 min. Dodajemy rozgniecione pomidory wraz z zalewą i bulion. Doprowadzamy do wrzenia następnie zmniejszając ogień i gotujemy 10-15 min. Zupę ostudzamy i miksujemy z fetą. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą oraz papryką i cukrem. Schładzamy 2-3 godz.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    tego jeszcze nie robiłam!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mariolka1

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    pewnie smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !