Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chłodnik paprykowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czerwone papryki 4
cebula 1
chili
puszka pomidorów pelati
bulion warzywny 3 szklanki
feta 10dag
bazylia świeża
2-3ząbki czosnku
oliwa 2-3 łyżki
sól
pieprz
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: chłodnik paprykowy

Umytą paprykę i chili pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek posiekać. W garnku rozgrzać oliwę , włożyć paprykę i chili oraz czosnek z cebulą. Miszając podsmażamy 2-3 min. Dodajemy rozgniecione pomidory wraz z zalewą i bulion. Doprowadzamy do wrzenia następnie zmniejszając ogień i gotujemy 10-15 min. Zupę ostudzamy i miksujemy z fetą. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą oraz papryką i cukrem. Schładzamy 2-3 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁY 29.12.2011 12:38
pewnie smaczny
Mariolka1 27.11.2010 21:32
pyszne
Magdalena80 08.10.2010 14:28
tego jeszcze nie robiłam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak