Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek bakaliowo keksowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 12 i 1/2 dkg
cukier 12 i 1/2 dkg
proszek do pieczenia 1 opak
migdały pokrojone 12 i 1/2 dk
cynamon 1 łyżeczka
opłatki
orzechy 12,5 kg
rodzynki 12 i 1/2 dag
jajko 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Placek bakaliowo keksowy

Jaja i cukier utrzeć na pianę, dodać migdały i orzechy laskowe, korzenie i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Wyrobić wszystko starannie, przełożyć do formy wysmarowanej woskiem i wyłożonej opłatkami. Piec w średnio gorącym piekarniku ok. 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika179
Monika179 28.10.2010 10:42
pychotkaaaa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak