Sposób przygotowania

Obraną marchewkę należy pokroić w kostkę. Morele sparzamy, obieramy i po usunięciu pestki kroimy. Morele i marchew zalewamy 2 szklankami wody. Gotujemy aż składniki zmiękną. Następnie ostudzamy i miksujemy. Dodajemy sok pomarańczowy i serek waniliowy. Pomarańczę należy umyć. otrzeć skórkę i wykroić fileciki z miąższu. Zupę doprawiamy skórką pomarańczy, wkładamy fileciki z miąższu i mieszamy. Chłodzimy 2-3 godz.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    magical66

    pycha!!!
  • 9
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    próbowałam kiedyś u znajomej-dobre!
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    O takim chłodniku jeszcze nie słyszałam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !