Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Doryjki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marmolada
żółtko 1 szt
masło 0,5 kg
mąka 0,5 kg
woda klika łyżek
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Doryjki

Z masła, mąki, octu i kilka łyżek wody sporządzić ciasto francuskie. Rozwałkować 3 razy. Z rozwałkowanego ciasta wykrawać kwadraty o boku 10 cm. Dwa przeciwległe rogi każdego kwadratu posmarować żółtkiem. Na środku położyć trochę marmolady i zlepić posmarowane rogi. Na wierzchu umieścić wykrojone z ciasta kółeczko. Piec w 180 stop. na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 18.10.2011 23:58
pychotka
Joanna108
Joanna108 05.03.2011 20:10
ciekawa nazwa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak