Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz w kociołku

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 50dag
2 cebule
2-3papryki
marchew
ziemniaki 60dag
kawałek selera
2-3ząbki czosnku
kminek
Liść laurowy suszony Prymat
słodka i ostra papryka mielona
pieprz
sól
olej 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz w kociołku

Pokrojone w kostkę mięso należy podsmażyć na oleju z posiekaną cebulką. Dodajemy rozgnieciony czosnek. Posypujemy mieloną papryką, solą, pieprzem oraz kminkiem. Podlewamy szklanką wody i dusimy aż do zmiękczenia mięsa.. Wkładamy pokrojoną na paseczki paprykę, pokrojone na kostkę ziemniaki, seler i marchew. podlewamy wodą i dodajemy listek laurowy. Dusimy aż do zmiękczenia warzyw i ponownie doprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 30.10.2011 22:05
jakie to musi być dobre!
jasiek 17.10.2011 23:39
CIEKAWY PRZEPIS
mirosława4 05.07.2011 21:00
smaczne
magical66 21.11.2010 08:56
spobuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak