Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

halaszle- zupa rybna

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drobne rybki 1kg
2 duze cebule
2-3 papryki
1-2 zabki czosnku
łyżka słodkiej papryki
łyżka ostrej papryki
sól
pomidory 2 szt.
karp 1kg

Przepis i sposób przygotowania na: halaszle- zupa rybna

Ryby oczyścić, posolić, schłodzić i duże wyfiletować. Ości, ogony i głowy dużych ryb i drobne ryby należy zalać 2 l wody. Dodać posiekaną cebulę, czosnek, paprykę w proszku i gotować 45 min, przetrzeć przez sito i zagotować. Włożyć filety rybne oraz pokrojone w kostki paprykę i pomidory. Gotować 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 16.06.2011 10:41
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak