Sposób przygotowania

Ziemniaki osuszyć. Na dwóch patelniach rozgrzać olej, na jednej powinien być średnio rozgrzany, na drugiej bardzo gorący. Wrzucać ziemniaki na ciepły tłuszcz, a gdy wypłyną wyjmować łyżką cedzakową i wkładać do gorącej frytury. Poduszeczki powinny się nadymać. Kiedy nabiorą złotego koloru, wyjmować łyżką cedzakową i odsączyć z tłuszczu, oprószyć solą.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    coś jakby chipsy domowej roboty:)
  • 0
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    proste i dobre:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !