Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poduszeczki ziemniaczane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki pokrojone w średnie
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Poduszeczki ziemniaczane

Ziemniaki osuszyć. Na dwóch patelniach rozgrzać olej, na jednej powinien być średnio rozgrzany, na drugiej bardzo gorący. Wrzucać ziemniaki na ciepły tłuszcz, a gdy wypłyną wyjmować łyżką cedzakową i wkładać do gorącej frytury. Poduszeczki powinny się nadymać. Kiedy nabiorą złotego koloru, wyjmować łyżką cedzakową i odsączyć z tłuszczu, oprószyć solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 19.08.2011 20:14
super
Mysiunia 30.07.2011 22:16
proste i dobre:)
Izabela/bella81 13.10.2010 21:25
coś jakby chipsy domowej roboty:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak