Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka lubczykówka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżka
maka 1 łyżka
śmietana 0,5 szkl
sól
woda 2 l
lubczyk świeży 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka lubczykówka

Świeże liście lubczyku dusić przez chwilę na maśle, a gdy zwiędną, zalać zimną wodą i na małym ogniu doprowadzić do wrzenia. Gotować 20 minut, doprawić do smaku. Przesianą mąkę rozprowadzić śmietaną, dodać do zupy, wymieszać i podgrzewać, nie dopuszczając do wrzenia, aż zupa zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia77
Kasia77 02.12.2011 13:54
wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak