Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

500g wolowiny bez kosci
maka, tluuszcz
80g cebuli
200g pieczarek
100ml biatego wytrawnego wina
10g maki
sól
pieprz
ziele angileskie i liśc laurow
koncentrat 20 g
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z pieczarkami

Mieso pokroic na gruba kostke obsypac maka oraz przyprawami i podsmazyc na silnie rozgrzanym tluszczu. Sropic woda i doscic na malym ogniu pod przykryciem.
Cebule i pieczarki oczyscic, oplukac pokroic w paseczki dodac do miesa pod koniec duszenia razem z winem. Wode wymieszac zmaka, dodac do gulaszu razem z koncentratem pomidorowym i przyprawami. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak