Sposób przygotowania

Z umytej papryki wyjąć gniazda nasienne, a strąki po kroić w paski. Pomidory sparzyć, włożyć na moment do zimnej wody i obrać ze skórki. Z parówek zdjąć osłonki. Cebulę, parówki i kiełbasę pokroić w talarki. W płaskim rondlu lub na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć najpierw cebulę, następnie kiełbasę i parówki, potem paprykę. Na koniec włożyć pokrojone w ćwiartki pomidory i dusić leczo na średnim ogniu 10-15 min. Tuż przed zdjęciem z ognia doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą i sproszkowaną papryką. Gotową potrawę posypać natką pietruszki. Podawać na gorąco z ryżem, drobnymi kluseczkami lub pieczywem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    super.
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    Bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    coś dobrego
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Znam leczo w bardziej zwięzłej formie niż na zdjęciu - to wygląda trochę jak zupa :O ale i tak uwielbiam leczo tak, że ho ho :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia21

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !