Sposób przygotowania

Do garnka wkładamy rozkruszone drożdże , ciepłe mleko, cukier , jajka, roztopione masło, tylko ,żeby nie było gorące i olej. Mieszamy wszystko łyżką.Przykrywamy ściereczką czystą i pozostawiamy na noc. Rano wsypujemy mąkę, cukier waniliowy i mieszamy.Brytfankę smarujemy masłem, bułką tartą, wylewamy pół ciasta , sypiemy jagody i przykrywamy resztą ciasta. Wierzch smarujemy białkiem roztrzepanym. Pieczemy godzinę w 180 st.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawe,,,
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    i proste..

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !