Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3
cebulka czerwona dymka 1
majonez 0.5 sloika
cebula 1 cukrowa
jogurt 0.5 bez cukru
matijasy 1 tacka
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z jajkiem

Śledzie, choć z tacki, wymoczyć w wodzie przez kilka godzin, np. przez noc. pokrojone ułożyć na talerzu, posypać drobno skrojona cebulka i posiekanymi jajkami na twardo. Kilka łyżek majonezu zmieszać z kilkoma łyżkami jogurtu. sosem tym polać śledzie pod jajkami. Zalane posypać parmezanem i pokrojonym szczypiorkiem dymki lub posiekana czerwona cebula.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

TyTaN 18.03.2012 10:56
bardzo dobry przepis!
Emilia21 02.09.2011 17:15
ciekawe
Emilia21 02.09.2011 17:15
ciekawe
Ewelina47 29.11.2010 10:08
śledzie z jajkiem ? troszkę ryzykowne połaczenie
misia53 21.10.2010 20:03
Fajniutke
pawel007 18.10.2010 21:55
pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak