Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biało-czarne ciacho

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1\\2 kostki
cukier i mleko 3\\4 szkl
jaja 3
mąka 1\\2 kg
proszek do pieczenia 3 łyżki
kakao
rodzynki

Przepis i sposób przygotowania na: Biało-czarne ciacho

Masło ucieramy z cukrem i żółtkami a dokładnie 15 minutek dodajemy mąkę z proszkiem i mleko.Całość mieszamy . Białka na pianę i od razu dodajemy do ciasta.A na koniec wsypujemy rodzynki. Połowę ciasta przełóż do formy natłuszczonej razem z bułką tartą, a drugą połowę wymieszaj z kakao i wylej na wierzch. Pieczemy tylko 45 minutek. w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 19.05.2012 19:11
fajny przepis
babcia
babcia 19.05.2012 19:11
fajny przepis
barbara11561 15.11.2011 11:29
pyszne
madi356 02.08.2011 09:57
lubię takie ciasta
m1monika 23.07.2011 11:00
pycha
Margo1 23.10.2010 09:08
moje ulubione
alaaa 08.10.2010 10:22
proste i smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak