Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jablkami cioci Krysi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
cukier 0.5 szklanki
mąka pszenna 2 szklanki
proszek do pieczenia 1 lyzeczka
margaryna do smażenia
lód 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jablkami cioci Krysi

1. ubić jajka y cukrem na gładką masę.
2. dodać make z proszkiem do pieczenia
3. stopniowo dolewać mleko, by ciasto miało raczej płynną konsystencje
4. na grubych oczkach tarki otrzeć dwa jabłka, ale nieobrane i wymieszać z ciastem
5. smażyć na patelni kładąc po jednej łyżce ciasta i formując z niego płaskie placuszki
6. przed podaniem posypać cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 07.08.2011 17:24
Często je robię, lepsze są z mlekiem zsiadłym
Justyna223 04.08.2011 07:35
na pewno pyszne
bami 19.04.2011 21:30
Pyszności! :)
adam1f 18.02.2011 00:36
są super
maciek7 05.02.2011 21:10
pycha
Ewelina47 25.01.2011 07:45
lubie takie
marzencia2007 24.01.2011 15:48
wyglądają pięknie :)
Agnieszka172 19.10.2010 20:22
moje ulubione

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak