Sposób przygotowania

Trochę inny żurek - taki z cyklu zup ,, do syta „ – o lekko grzybowym smaczku .
Ziemniaki pokroić w kostkę. Marchew w pól plasterki. Włożyć wszystko do garnka , zalać 1 litrem wody . Kiełbaski przekroić na 6 kawałeczków każdą , a potem ponacinać w tzw. ,,ośmiorniczki \" i dodać do zupy razem z zacierką . Rozgrzać na patelni olej , masło i pokrojone w pół plasterki pieczarki i usmażyć je na rumiano .Odłożyć trochę do dekoracji , a resztę wrzucić do zupy .Gotować wszystko 30 minut . Żurek rozrobić z ½ szklanki zimnej wody w wlać do zupy. Gotować na małym gazie 10 minut .Wlać śmietankę , wsypać koper ( trochę zostawić do dekoracji ).
Podawać posypany koprem, obłożony plasterkami usmażonych pieczarek.
Jest bardzo syta i zupełnie wystarcza za jednogarnkowy posiłek .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fantastyczny żurek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ostatnio żurek chodzi mi po głowie, ten prezentuje się świetnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    pyszny
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !