Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle twarogowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 20 dag
mąka krupczatka 20 dag
żółtko jajek
sól
mleko 0,5 szklanka
truskawki 50 dag
śmietana
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle twarogowe

Twaróg rozdrabniamy w misce, dodajemy żółtko, mąkę i tyle mleka aby składniki dobrze się połączyły. Ciasto rozwałkujemy na grubość ok 1 cm, kroimy na kwadraty. Truskawki myjemy,osuszamy i zawijamy w kwadraty ciasta, formując knedle. W garnku zagotowywujemy lekko osoloną wodę. Wkładamy knedle i gotujemy około 4 minut. Gdy wypłyną na wierzch, wyjmujemy. Polewamy śmietaną i posypujemy cukrem. Smacznego;)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak