Sposób przygotowania

Polędwiczki wieprzowe opłukać, pokroić w skośne plastry. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, następnie pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, a miąższ pociąć w niewielką kosteczkę.
Polędwiczki posolić, opanierować w mące, usmażyć na maśle na złotobrązowy kolor. Przełożyć do rondla, przykryć Na tym samym tłuszczu podsmażyć posiekaną cebulę. Dodać miąższ z pomidorów. Mieszając, smażyć kilka minut. Dolać rosół i śmietanę. Chwilę gotować razem. Następnie sos przetrzeć przez sito. Dodać go do mięsa, dorzucić kapary. Posolić. Dusić 10 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    musze sprobowac
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kome

    To pewnie smaczne
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wyglądają super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    pyszny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !