Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z świeżych grzybów leśnych na kostce rosołowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki młode 2 szt
cebula biała 1 szt
mąka
olej do smażenia
ziarenka smaku
grzyby leśne 8-9 świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z świeżych grzybów leśnych na kostce rosołowej

Grzyby, ziemniaki i cebulę kroimy w paski. rozgrzewamy olej na patelni i smażymy po kolei grzyby, cebulę i posypujemy mąką. Dodajemy ziemniaki i ziarenka smaku. Zalewamy wodą i wrzucamy kostkę rosołową. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem aż ziemniaki będą miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 20.12.2010 09:19
Uwielbiam taką zupę
polly66 17.12.2010 13:28
uwielbiam grzybową ale jeszcze z włoszczyzną ;)
ewelinapac 04.11.2010 07:41
muszę taką zrobić
agnieszka214 08.10.2010 11:27
mniam
Anita21 08.10.2010 09:01
idealna jesienną porą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak