Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

befsztyk siekany

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól 1 łyzeczka
bułka czerstwa 1
cebula biała 200 g
masło 1 łyżka
mielona wołowina 500 g
olej do smażenia 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: befsztyk siekany

Bułkę namoczyć w wodzie, wycisnąć i włożyć do miski. Obrać cebule, jedną pokroić i zeszklić na maśle, dodać do bułki, zmieszać z mielonym mięsem, jajkiem, solą i pieprzem oraz uformować befsztyki.

Resztę cebuli pokroić w cienkie talarki i podsmażyć na oleju na złoty kolor, wyjąć i trzymać w cieple.

Siekane befsztyki smażyć na rozgrzanym oleju od 4 do 5 minut z każdej strony. W ciągu ostatnich 2 minut obniżyć temperaturę

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 20.01.2011 20:51
mniam
jolaxa 20.01.2011 20:51
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak