Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

FASOLKA PO BRETOŃSKU !

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola Jaś 1,5 SZKL
wędzony boczek 10 DAG
kiełbasa zwyczajna 15 DAG
cebula 1 SZT
mąka 1 ŁYŻKA
koncentrat pomidorowy 2 ŁYŻKI
Majeranek suszony Prymat DO SMAKU
sól DO SMAKU

Przepis i sposób przygotowania na: FASOLKA PO BRETOŃSKU !

UMYTĄ, MOCZONĄ KILKA GODZIN FASOLĘ UGOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI. NA PATELNI PODSMAŻYĆ POKROJONY W KOSTKĘ BOCZEK I KIEŁBASĘ, DODAĆ DO FASOLI. NASTĘPNIE PODSMAŻYĆ POKROJONĄ W KOSTKĘ CEBULĘ, DODAĆ ŁYŻKĘ MĄKI, ZASMAŻYĆ, ROZPROWADZIĆ ZIMNĄ WODĄ I WYMIESZAĆ Z FASOLĄ. DODAĆ KONCENTRAT, PRZYPRAWY DO SMAKU I WSZYSTKO ZAGOTOWAĆ.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 10.01.2013 21:43
jak bardzo lubię
Barbara/zuza22_85 10.09.2012 13:45
smaczna
Anna152 25.06.2012 05:03
bardzo lubie
Norgiusz 15.05.2012 08:31
swietna, uwielbiam
Andysz 26.04.2012 20:29
pyszności;)
mili_kati 12.03.2012 12:51
pycha
Kuchareczka2 06.03.2012 11:37
uwielbiam taką
parysek10 03.03.2012 17:34
Jedna z moich ulubionych potraw.
parysek10 03.03.2012 17:34
Jedna z moich ulubionych potraw.
kuklik 16.02.2012 13:18
pycha
m1monika 16.01.2012 15:52
bardzo lubię :)))
Robert10 28.08.2011 10:18
uwielbiam
Magdalena1110 16.05.2011 07:41
lubię
Ewelina38 18.04.2011 22:49
uwielbiam taką fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak