Sposób przygotowania

Miąższ dyni(bez pestek) kroimy w kostkę i rozgotowujemy w 1 szkl. mleka na gładką masę. Drożdże mieszamy z pozostałym mlekiem i łyżeczką cukru i zostawiamy do wyrośnięcia. W misce mieszamy mąkę, rozczyn, cukier, olejek, roztopiony tłuszczi dynię, wyrabiamy ciasto. gdy wyrośnie pieczemy 50 min. w 180 stopni. (Możemy posypać kruszonką, dodać rodzynki). Wspaniałe zarówno do kawy jak i do mleka. SMACZNEGO.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    ciekawa propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    smaczne na pewno
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe, z dynią nie robiłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    Z dynia jeszcze nie robiłam,trzeba wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    interesujace, dynie tak rzadko w polskich przepisach sie widzi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Wojtek8

    smaczne musi być
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    nigdy nie jadłam takiego ciasta!
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo ciekawy przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Na pewno wypróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Myszka75

    Na zdjęciu wersja z rodzynkami.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !