Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dkg
cukier 5 dkg
mleko 2 szklanki
budyń waniliowy 2 sztuki
zimne masło 15 dkg
dojrzałe śliwki 1 kg
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
woda zimna 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta ze śliwkami

Z mąki, wody i soli zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 30 minut. Następnie ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty. Ciasto ponakłuwać widelcem. Piec 40 minut w temp. 180 stopni. Ostudzić. Budyń gotować w 2 szklankach mleka. Gorący wymieszać ze śmietaną i wylać na tartę. Poukładać na wierzchu wydrylowane śliwki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.10.2010 08:38
tarta ze śliwkami na samą nazwę aż by się zjadło
Jolanta40 08.10.2010 07:47
akurat jutro będę piekła tartę, ale ze szpinakiem
Iwusia 07.10.2010 11:31
... aż ślinka cieknie na samą myśl :)))
agnieszka214 07.10.2010 09:34
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak