Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w sosie winogronowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do panierowania
wino białe 200 gr na sos
migdały mielone 5 dkg na sos
śmietana 18 proc 1 szkl na sos
mąka 1 łyżka na sos
sól do smaku na sos
pieprz do smaku na sos
cukier 1 łyżeczka na sos
bulion 0,5 szkl na sos
filety rybne 3-4 porcje

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w sosie winogronowym

Mąkę wymieszać z solą i pieprzem, panierować rybę i smażyć na rumiany kolor

Winogrona wycisnąć ze skórek wrzucić na tłuszcz po smażeniu ryby, dodać migdały i zagotować ok 3 min. Śmietanę wymieszać z bulionem i mąką, dodać do sosu i doprowadzić do wrzenia ciągle mieszając.. doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.. Podawać polewając rybę z ziemniakami posypanymi natką lub koperkiem i do do tego podać kiść winogron .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 04.04.2013 17:56
A ile tych winogron i co z tym winem?
jordi 04.04.2013 17:54
ciekawy pomysł
polly66 29.05.2011 10:11
warto wypróbować
rosik93 07.10.2010 16:35
Ale super jest podane:)Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak