Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z cukini i pieczarek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser gorgonzola 15 dkg
śmietana 18 proc 150 ml
olej sezamowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz czarny do smaku
szypiorek 1 pęczek
pomidorki cherry 3 szt
cukinia 1 szt
pieczarki 25 dkg
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 szcypty
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z cukini i pieczarek

Cukinię umyć, nasolić odczekać aż puści sok i odlać płyn. Ułożyć w nczyniu żaroodpornym, obok ułożyć pieczarki skropić wszystko olejem sezamowym, opruszyć ziołami i pieprzem, posypać drobno pokruszoną gorgonzolą i odrobinkę posolić. Jajko roztrzepać ze smietaną dodać trochę drobno pokruszonej gorgonzoli zalać potrawę.Piec w piekarniku 180/200 stopni około 45 minut. Podawać na ciepło udekorowane szcypiorkiem i pomidorkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 04.02.2014 16:35
ciekawa ta zapiekanka
Dorota59 21.10.2012 10:38
fajna, podoba mi się
Ewelina38 25.06.2012 22:52
rewelacyjnie się zapowiada
Dorota76 31.07.2011 20:56
obiecująca
matii6 26.06.2011 17:52
wygląda wspaniale
alaaa 01.03.2011 16:08
znakomicie wygląda
krzyniu1984 29.10.2010 10:50
bardzo fajna :)
Małgorzata113 07.10.2010 07:59
lubię takie zapiekanki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak