Sposób przygotowania

Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy pod koniec cukier puder. Mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim żelatynę, odstawiamy, dodajemy łyżkę serka do Tiramisu, mieszamy, jak masa zacznie stygnąć, dodajemy pozostały serek a na koniec bitą śmietanę. 3 łyżeczki kawy zalewamy wrzątkiem ok 1/4 szklanki. Na blachę układamy biszkopty, nasączamy kawą i likierem, zalewamy połową masy i ponownie układamy biszkopty, nasączamy kawą i likierem i zalewamy resztą masy. Posypujemy ciasto kawą, startą czekoladą lub kakao. Wkładamy do lodówki najlepiej na noc:D

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    pyszne!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda bardzo apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Duza porcja - i dobrze, bo taki pyszny deser szybciutko znika ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Yvonne

    najlepszy z deserów :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !