Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 sztuki
cukier 8 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
orzechy mielone 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt orzechowy

2 żółtka i 1 jajko ucieramy z 6 łyżkami cukru na puszystą masę. Pozostałe składniki ubić z 2 łyżkami cukru. Wymieszać obie piany z orzechami, proszkiem i cukrem waniliowym. Piec w temp. 180 stopni 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 10.05.2012 21:41
łatwe przepis
Gosia32
Gosia32 24.03.2011 12:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak