Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek orzechowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 20 dag
margaryna 20 dag
żółtko jajek 2 sztuki
woda 1 łyżka
żółtko jajek 6 sztuk
orzechy mielone 20 dag
masa 25 dag
cukier puder 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Placek orzechowy

Ciasto wysiekać, dać na 1 godzinę do lodówki.
Żółtka i cukier utrzeć, dodać orzechy i pianę.
Ciasto po wyjęciu z lodówki podzielić na 2 części. Przełożyć na blachę 1 połowę ciasta, dać masę i na nią druga połowę ciasta. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Piec 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka172 07.10.2010 14:56
dobre i proste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak