Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżyk

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowo-wołowe 250 g
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
ząbek czosnku
pieczarki 8 sztuk
marchew 1
ziemniaki 3
ogórek konserwowy 1
papryka konserwowa 1
mini paróweczek 8 sztuk
rzodkiewki 2
groszek konserwowy
oliwki
kilka plastrów sera
sałata
jabłko
sól, pieprz
wykałaczki

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżyk

Mięso: Do miseczki wrzucamy mięso mielone, wyciśnięty czosnek, jajko, 2 łyżki bułki tartej, mieszamy, formujemy małe kuleczki, obtaczamy w bułce tartej, smażymy na maśle zmieszanym z olejem. Po usmażeniu wysuszamy na ręczniku papierowym.
Pieczarki przekrojone na pół, marchew pokrojona w grubsze plastry, paróweczki, podgotowane ziemniaki smażymy oddzielnie na masełku - wysuszamy ręcznikiem papierowym.
Ogórek, paprykę, plastry sera kroimy w większą kostkę.
Na talerzy układamy połówkę jabłka, przykrywamy liśćmi sałaty, na wykałaczki nakładamy składniki (wg uznania:) wbijamy na jabłko, tworząc \"jeżyka\" . Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 23.08.2013 14:59
fajny pomysł
alaaa 30.08.2012 21:05
fajnie to wymyśliłaś
caffee_tea 10.07.2012 23:44
mniaam
Justyna Jussstiii 31.07.2011 09:18
wowo śliczne
ronald88 31.07.2011 09:11
super
angelika14 09.04.2011 11:36
Apetycznie wyglądają te szaszłyki
IlonaAlbertos 17.12.2010 20:41
Bardzo ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak