Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Keks

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
masło 1/2 kostka
żółtko jajek 8 sztuk
białko 2 sztuki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
spirytus 1 łyżeczka
bakalie 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Keks

Masło ucieramy z cukrem na jednolitą masę. Dodać żółtka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pianę ubić na sztywno, połączyć z ciastem. Na koniec dodać spirytus, drobno pokrojone bakalie. Piec w formie do keksu około 60 minut w temperaturze 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 06.08.2011 08:00
smaczne
Agnieszka172 07.10.2010 14:55
robię podobny, smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak