Sposób przygotowania

ROLADKI: Rybę osuszamy, doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny, rozdzielamy na połówki każdy filet (wzdłuż) .Na każdy kawałek układamy liście rukoli, kawałek piersi z kurczaka, zwijamy w roladkę, wpinamy wykałaczki.

SOS: Rukolę i szalotki drobno siekamy, smażymy na masełku. Dolewamy wywar rybny i gotujemy chwilkę. Wlewamy sok z cytryny, doprawiamy solą, pieprzem. Ubijamy trzepaczką sos, odlewając śmietanki. Jak sos zacznie gęstnieć, wkładamy roladki i dusimy ok 5-10minut na małym ogniu.

RYŻ: Ryż gotujemy w wodzie z koncentratem (wychodzi różowy:) Układamy na talerzu ryż (można użyć foremek np w kształcie serca:), roladki, polewamy sosem, dekorujemy rukolą. Smacznego!!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe i ślicznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    jak pieknie podane!!! super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !