Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polewka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1l rosołu
100g cebuli
100g boczku
10g kminku
150ml smietany
20g maki
sól
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: polewka

Cebule drobno posiekać. Boczek pokroic w kostke, czesciowo stopić, dodac cebule, lekko zrumienic i zalac rosolem, dodac kminek, gotowac ok 30min na malym ogniu pod przykryciem. Nastepnie przecedzic, polaczyc ze smietana wymieszana z maka, chwilke pogotowac i doprawic. Podawac z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak