Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki bez drozdzy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

350ml mleka
20g masla
150g mąki
30g cukru pudru
tłuszcz do smażenia
jaja 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki bez drozdzy

Mleko zagotowac z maslem, dodac make i podgzrwac miksujac. Gezste ciasto zdjac z ognia i ubijac ok 10min. Wziac jaja, oddzielic zoltka od bialek. żółtka utrzec z cukrem i wlewac powoli do ciasta . Z bialek ubic piane i dodac do ciasta. Na goracy tluszcz klasc placuszki i smarzyc z obu stron. Na koniec posypac cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mili_kati 06.10.2010 22:55
pewnie pyszne muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak