Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wołowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wolowe pieczeń 80 dkg
cebula biała 3 szt
przyprawy
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wołowy

Mięso pokroić w plasterki, każdy plaster rozbić. Wrzucić na gorący tłuszcz i lekko opiec. Cebulę pokroić w krążki i wrzucić do mięsa i smażyć. Dodać np. kostkę rosołową. Gdy uzyskamy ładny kolor podlać wodą , dodać przyprawy: ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, papryka ostra i słodka, czosnek, magi, sól do smaku. Wszystko dusić do miękkości. Po uduszeniu zagęścić mąką i śmietanką. Podawać z ziemniakami, kaszą, kopytkami, kluskami śląskimi lub wg uznania Smacznego.
Ja gulasze przyrządzam w szybkowarze, oszczędzam czas i energię. Smak gulaszu jest lepszy niż przyrządzany tradycyjnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 30.11.2011 20:15
pycha
wolochski 16.06.2011 23:38
super
Kate131 07.05.2011 08:18
apetyczny
misia53 17.10.2010 12:17
Hmm... do przepisu proszę dolączyć szubkowar.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak