Sposób przygotowania

Mięso pokroić w plasterki, każdy plaster rozbić. Wrzucić na gorący tłuszcz i lekko opiec. Cebulę pokroić w krążki i wrzucić do mięsa i smażyć. Dodać np. kostkę rosołową. Gdy uzyskamy ładny kolor podlać wodą , dodać przyprawy: ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, papryka ostra i słodka, czosnek, magi, sól do smaku. Wszystko dusić do miękkości. Po uduszeniu zagęścić mąką i śmietanką. Podawać z ziemniakami, kaszą, kopytkami, kluskami śląskimi lub wg uznania Smacznego.
Ja gulasze przyrządzam w szybkowarze, oszczędzam czas i energię. Smak gulaszu jest lepszy niż przyrządzany tradycyjnie.

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Hmm... do przepisu proszę dolączyć szubkowar.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !