Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa z suszonymi śliwkami

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

torebka zupy grzybowej
suszone sliwki3
natka pietruszki
kwaśna śmietana
jabłka suszone 3-4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa z suszonymi śliwkami

Jabłka i śliwki należy pokroić w kostkę i włożyć do garnka. Następnie dolewamy 200ml zimnej wody i gotujemy przez kolejne 5 min. Dolewamy jeszcze 600ml zimnej wody i wsypujemy zupe grzybową. Wszystko razem gotujemy przez 10min. Pod koniec dodajemy 2 łyzki kwaśnej śmietrany. Jeżeli chcemy zupe krem to miksujemy wszystko tzn gotową już zupę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 13.12.2010 08:58
Śliwki nadają tej zupie niepowtarzalny i bardzo ciekawy smak. Super !!!
magical66 21.11.2010 08:54
lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak