Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche z jbłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
margaryna 1 kostka
śmietana 3 Łyżki
żółtko jajek 2 szt
proszek do pieczenia łyżka
cukier 1 szklanka
jabłka 1,5 kg
galaretki 2
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z jbłkami

wszystkie składniki zagnieść na stolnicy i upiec dwa placki. Jabłka usmażyć. Do gorących jabłek wsypać 2-3 galaretki i dobrze wymieszać. Po przestygnięciu i lekkim stężeniu włożyć między placki. Posypać po wierzchu cukrem pudrem. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 30.10.2011 19:04
jabłuszka na topie Placek bardzo smaczny
kiziolek201 08.06.2011 19:40
Te ciasto jest lepsze, niż z masą
Elżbieta18 12.11.2010 14:00
Jest pyszne
MAR3STA 06.11.2010 22:30
smacznie wygląda))
Elżbieta18 09.10.2010 14:25
Ciasto jest pyszne , spróbujcie. Następnym razem dodam zdjęcie. Nie zdążyłam zrobić bo placek domownicy zjedli.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak