Sposób przygotowania

Oczyścić bulwy kopru włoskiego, pokroić w plastry. Opłukaną polędwicę pokroić na 8 medalionów. Na 2 łyżkach oleju lekko podsmażyć plastry fenkułu. Podlać winem. Dusić 30 sekund. Fenkuł przełożyć do formy żaroodpornej, wino zachować.
Na drugiej patelni na oleju 5 minut smażyć medaliony. Wyjąć. W rondlu na pozostałym oleju zeszklić posiekaną cebulę, zalać winem z patelni i śmietaną. Dodać drobno pokrojony ser i mieszać, aż się rozpuści, stale podgrzewając. Na plastrach fenkułu ułożyć medaliony, następnie zalać je sosem. Zapiekać 15 minut w temp. 175.
Suszone pomidory posiekać, wymieszać z czerwonym pieprzem. Zapiekankę wyjąć z piekarnika, a na medalionach ułożyć pikantną masę pomidorową.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    super,
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Muszę to wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !