Sposób przygotowania

Limetki polej wrząca wodą, wytrzyj do sucha, dwie limetki pokrój w cienkie plasterki, a z pozostałej wyciśnij sok, odrzucając gorzkie w smaku pestki oraz resztki miąższu. Banany obierz i także pokrój w plasterki. Natychmiast skrop je sokiem z limetki.
Plasterki bananów i limetek przełóż do dużego szklanego naczynia na poncz. Skrop likierem bananowym, lekko przemieszaj. Naczynie szczelnie przykryj folią spożywczą i odstaw w chłodne miejsce (najlepiej do lodówki) na pół godziny.
Tuż przed podaniem plasterki limetek i bananów zalej uprzednio mocno schłodzonym, białym winem oraz szampanem, przemieszaj, ewentualnie posłódź do smaku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !