Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

poncz z bananami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

limetki 3 szt.
likier bananowy 100 ml
szampan 0,7 l
banan 4 szt.
wino białe 1,4 l

Przepis i sposób przygotowania na: poncz z bananami

Limetki polej wrząca wodą, wytrzyj do sucha, dwie limetki pokrój w cienkie plasterki, a z pozostałej wyciśnij sok, odrzucając gorzkie w smaku pestki oraz resztki miąższu. Banany obierz i także pokrój w plasterki. Natychmiast skrop je sokiem z limetki.
Plasterki bananów i limetek przełóż do dużego szklanego naczynia na poncz. Skrop likierem bananowym, lekko przemieszaj. Naczynie szczelnie przykryj folią spożywczą i odstaw w chłodne miejsce (najlepiej do lodówki) na pół godziny.
Tuż przed podaniem plasterki limetek i bananów zalej uprzednio mocno schłodzonym, białym winem oraz szampanem, przemieszaj, ewentualnie posłódź do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krystyna24 11.09.2011 14:15
super
marta1371 18.06.2011 20:59
Super
daria899 02.05.2011 18:05
pyszne
iza15 21.02.2011 18:08
warto spróbować
Sylwia88 28.12.2010 00:16
musze wyprobowac
cukiereczek 24.11.2010 09:15
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak