Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak paprykowo - miodowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1 kg
papryka 2 szt
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat
miód prawdziwy
olej roślinny

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak paprykowo - miodowy

Udka na dwie godziny przed pieczeniem marynujemy . Nacieramy przyprawami oraz miodem z odrobiną oleju. Wkładamy do woreczka do zapiekania. Paprykę kroimy w paseczki i dodajemy do udek. Po czasie mięso z papryką zapiekamy w 180 C aż będzie miało złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 26.03.2013 23:04
Rzadko robię, mój mąż nie lubi i wolałby tylko piersi z kurczaka
26.03.2013 23:02
Rzadko robię :( mój mąż by tylko piersi z kurczaka jadł.
ewelinapac 22.11.2011 04:12
pyszny
PaniMISIOWA 09.09.2011 16:00
głos ode mnie za wspaniale wyglądającego kurczaka :-)
Jolanta40 23.07.2011 08:44
bardzo dziękuję i cieszę się, że się podoba :))
Sarenka 22.07.2011 23:33
Sliczne zdjecie
jolaxa1 30.01.2011 23:20
pyycha
marta0906 22.10.2010 15:42
Wygląda smakowicie
polly66 10.10.2010 09:24
ale estetycznie to wygląda zazdroszczę aż
Anita21 08.10.2010 09:02
ale wyglądają apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak