Sposób przygotowania

Ser zemleć, żółtka utrzeć z cukrem pudrem, zaparzyć wrzącą śmietanką.
Utrzeć masło, dodać ser i jeszcze razem ucierać dodając żółtka i cukier waniliowy.

Do gładkiej masy włożyć umyte i osączone rodzynki, pokrajaną w cienkie paski skórkę pomarańczową, obrane i pokrajane w piórka migdały, pokrajane drobno orzechy.
Wyłożyć cedzak podwójnie złożoną gazą.

Na gazę położyć masę serową, ciasno związać, przykryć talerzykiem i obciążyć na 4 godziny.
Paschę wyłożyć na okrągły półmisek.
Przed podaniem udekorować bakaliami.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę wypróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !