Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtka 3 szt
cukier 150 g
słodka śmietanka 3/4 szkl
masło 1/4 kostki
skórki pomarańczowe gotowane
migdały 50 g
orzechy włoskie 50 g
ser biały twarogowy 500 g (tłusty)
rodzynki 50 g
cukier waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha

Ser zemleć, żółtka utrzeć z cukrem pudrem, zaparzyć wrzącą śmietanką.
Utrzeć masło, dodać ser i jeszcze razem ucierać dodając żółtka i cukier waniliowy.

Do gładkiej masy włożyć umyte i osączone rodzynki, pokrajaną w cienkie paski skórkę pomarańczową, obrane i pokrajane w piórka migdały, pokrajane drobno orzechy.
Wyłożyć cedzak podwójnie złożoną gazą.

Na gazę położyć masę serową, ciasno związać, przykryć talerzykiem i obciążyć na 4 godziny.
Paschę wyłożyć na okrągły półmisek.
Przed podaniem udekorować bakaliami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 06.12.2011 13:02
super
SyMiki 13.09.2011 12:06
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak