Sposób przygotowania

Zoltka oddzielic od bialek.Zoltka wymieszac z polowa szklanki piwa, dodac szczypte soli,lyzke oleju i tyle maki,aby uzyskac konsystecje ciasta nalesnikowego.Z bialek i szczypty soli ubic sztywna piane,delikatnie wymieszac z ciastem.Pieczarki oczyscic,umyc,posolic i zanurzac w ciescie piwnym.Smazyc w glebokim oleju,osaczyc z nadmiaru tluszczu na papierowym reczniku.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    brygida

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Tomek16

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Ciekawe ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pyszne to jest,używam też takiego ciasta do kurczaka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !