Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grzyby w cieście piwnym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

30 dag pieczarek
mąka 22 dag
jajko 2 szt.
piwo 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: grzyby w cieście piwnym

Zoltka oddzielic od bialek.Zoltka wymieszac z polowa szklanki piwa, dodac szczypte soli,lyzke oleju i tyle maki,aby uzyskac konsystecje ciasta nalesnikowego.Z bialek i szczypty soli ubic sztywna piane,delikatnie wymieszac z ciastem.Pieczarki oczyscic,umyc,posolic i zanurzac w ciescie piwnym.Smazyc w glebokim oleju,osaczyc z nadmiaru tluszczu na papierowym reczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eduszo
eduszo 04.12.2010 17:19
Pyszne to jest,używam też takiego ciasta do kurczaka.
cukiereczek 06.11.2010 13:35
Ciekawe ciekawe
Tomek16 24.10.2010 18:24
ciekawy przepis
brygida 17.10.2010 20:03
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak