Sposób przygotowania

Stop czekoladę. Utrzyj z żółtkami, masłem i cukrem waniliowym. Wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia, kawą oraz pianą ubitą z białek i cukru. Ciasto wlej do tortownicy i piecz 0koło 45 minut w temp. 160.
Ostudź, rozetnij na 3 placki.
Żelatynę namocz w 3 łyżkach soku, spęczniałą rozpuść, podgrzewając. Wymieszaj z resztą soku i cukrem pudrem. Ubij na sztywno śmietanę. Dalej ubijając, powoli dolewaj mocno schłodzoną galaretkę grejpfrutową. Kremem przełóż placki i posmaruj wierch tortu. Schładzaj godzinę. Wytnij fileciki z owoców i ozdób tort.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    dobry pomysl na zimowy tort :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    O tak dobry pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !