Sposób przygotowania

Biszkopt:
Białka ubić na pianę z 3 łyżkami cukru, potem dodać żółtka, delikatnie mieszając.
Wsypać mąkę wymieszaną z cukrem pudrem, wymieszać.
Ciasto piec około 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku.

Masa jabłkowa:
Obrane i pokrojone jabłka przesmażyć, wsypać cukier i galaretkę z żelatyną, wymieszać, chwilę pogotować.
Biszkopt przekroić na pół.

Na biszkopcie ułożyć masę jabłkową, przykryć drugą połówką biszkoptu, polać polewą i posypać posypką kolorową.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo proste ale bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    robię troszkę inaczej

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !