Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

keks mandarynkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki 1 kg
szklanka łuskanych orzechów wł
mąka kukurydziana 25 dag
1/2 łyżeczki cynamonu
sól
jajko
cukier puder 20 dag
2 łyżki soku pomarańczowego

Przepis i sposób przygotowania na: keks mandarynkowy

Mandarynki bez skórki i orzechy zmiksuj na gładko z dodatkiem żółtka. Wymieszaj z cynamonem, mąką i szczyptą soli. Dodaj pianę z białka. Ciasto rozsmaruj w wyłożonej pergaminem formie keksowej. Piecz ok. 1 godziny w temp. 180. Cukier puder utrzyj z 2 łyżkami soku pomarańczowego. Polukruj zimne ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 10.06.2012 18:35
ciekawe
Neetka90 15.09.2011 17:22
super
Neetka90 15.09.2011 17:22
super
marta1371 16.06.2011 23:08
Z mandarynkami jeszcze nie piekłam
cukiereczek 24.11.2010 09:14
Zapowiada się ciekawie
plocia 11.11.2010 22:36
z mandarynkami jeszcze nie robiłam
Karolcia12 06.10.2010 20:46
pyszne ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak