Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka przekładana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
papryka 1-2 szt
karkówka 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka przekładana

Karkówkę pokroić w nie zaduże plastry, troszkę rozbić, posolić, popieprzyć i obtoczyć w samej bułce tartej i obsmażyć z dwóch stron,
ułożyć w naczyniu żaroodpornym pierwszą warstwę karkówki, na to pokrojone pieczarki i pokrojoną paprykę
następna warstwa karkówki.
Całość polać Śmietaną wymieszaną z trzema łyżkami ketchupu i wstawić do piekarnika na około 1 godzinę w temp 200 stopni.
na ostatnią warstwę karkówki można położyć ser :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basik00 27.11.2011 00:29
mmmmmm
rakow2
rakow2 26.11.2011 13:35
o jej
rakow2
rakow2 26.11.2011 13:35
o jej
anja3107 10.10.2011 15:52
super
Anna210 11.01.2011 10:07
pychaaa
Marcin46
Marcin46 25.09.2010 07:11
pycha, ale teraz jestem na diecie ;\\
iwona332 15.09.2010 22:08
super
sylwiachmiel 10.09.2010 21:30
warto by wyprobowac
Ewa109 01.09.2010 21:42
zapowiada sie smacznie:) idealne na niedzielny obiad:)
IZABELA29 10.08.2010 15:53
super
Kate131 02.08.2010 08:16
fajny przepis
Ela20 31.07.2010 08:40
Zapowiada się bardzo smacznie, z pewnością wypróbuję.
Anna211 16.05.2010 16:47
Jasne ze moze byc inne mięso :) np pierś z kurczaka cy schab :)
Anna210 16.05.2010 15:11
oo zapowiada sie ciekawie :)
Alexandra20 13.05.2010 16:16
a czy zamiast karkówki można użyć innego mięsa??:)
Marcin46
Marcin46 12.05.2010 20:57
Bardzo fajne. Dodałem do mojej książki. Polecam moje przepisy w wolnej chwili ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak